Privacy Policy

Maharishi Fondacije Bosna i Hercegovina se zalaže za zaštitu i poštovanje Vaše privatnosti u vezi s Vašom upotrebom naše web stranice, ba.tm.org ("Web stranica") i Vašem interesu za Transcendentalnu meditaciju (TM). Ova pravila o privatnosti ("Pravila o privatnosti") kao i svi drugi navedeni dokumenti predstavljaju osnovu na kojoj će biti obrađivani lični podaci koje prikupimo od Vas ili koje ste nam dostavili u vezi s web stranicom ili TM-om. Molimo Vas da pažljivo pročitate nastavak kako biste razumjeli našu praksu u vezi s Vašim ličnim podacima, kako ćemo ih prikupljati, koristiti i otkrivati.

1. INFORMACIJE KOJE MOŽEMO PRIKUPITI OD VAS

Možemo prikupiti i obraditi sljedeće informacije o Vama:

Lične podatke dostavljene putem upitnih obrazaca ili rezervacija događaja kao što su registracije na uvodnim predavanjima, uključujući, na primjer, Vaše ime, e-mail adresu, telefon i vrstu Vašeg upita.

Informacije o Vašoj upotrebi web stranice i informacije prikupljene tehnologijama praćenja, kako je opisano u nastavku, mogu Vas identificirati kao pojedinca ili omogućiti individualan online ili offline kontakt s Vama.

Podaci prikupljeni putem tehnologija praćenja, kao što je u potpunosti opisano u četvrtom dijelu.

2. POVJERLJIVOST I SIGURNOST

Sigurnost Vaših ličnih podataka nam je važna. Slijedimo opće prihvaćene standarde kako bismo zaštitili lične podatke koji su nam dostavljeni, kako tijekom prijenosa tako i nakon prijema. Ne dajemo Vaše lične podatke trećoj strani.

3. NEWSLETTERI ILI DRUGE VRSTE ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE

Ako se prijavite za primanje newslettera ili promotivnih materijala, koristit ćemo Vaše informacije koje nam dajete u svrhu pružanja obavijesti koje ste zatražili.

Ako nas obavijestite da želite otkazati newslettere ili promotivne materijale odabirom poništavanja pretplate na dnu takve komunikacije ili putem emaila na info@meditacija.ba, uklonit ćemo Vas s našeg popisa za slanje e-mailova.

Ako svoj telefonski broj unesete putem web stranice za rezervaciju uvodnog predavanja, možete dobiti SMS podsjetnik, koji će pokazivati datum i vrijeme Vašeg uvodnog predavanja.

4. TEHNOLOGIJA PRAĆENJA

"Maharishi Fondacije" i naši analitički partneri koriste tehnologije kao što su kolačići, beacons, tags i skripte kako bi se omogućilo praćenje naše web stranice i mehanizma putem kojeg ste došli, bilo da je to bilo putem internetske pretrage ili kao odgovor na reklamu putem trećih strana kao što su Facebook ili Google. Naši partneri treće strane mogu koristiti tehnologije kao što su kolačići, kako bismo prikupili informacije o Vašim aktivnostima na web stranici u svrhu dostavljanja reklama, kao što je retargetiranje. Trenutno ne odgovaramo na neprateće signale. Više informacija o oglasima temeljenim na interesima, uključujući i način odbijanja upotrebe podataka o pregledavanju weba za potrebe oglašavanja prema ponašanju korisnika, posjetite www.aboutads.info/choices. Imajte na umu da Vas to ne isključuje od prikazivanja oglasa. Možete nastaviti primati generičke oglase na ovim platformama trećih strana. Također možete isključiti primanje oglasa na različitim uređajima prilagođavanjem postavki oglasa na Google računu.

Web stranica koristi šifru Google Analitike za prikupljanje statističkih podataka. Google Analitika postavlja kolačiće da nam pomognu precizno procjenjivati broj posjetitelja na web stranici i učestalost korištenja web stranice. To je učinjeno kako bi se osiguralo da je Web stranica brza i dostupna. Više informacija o tome kako Google Analitika obrađuje te podatke potražite na adresi www.google.com/analytics.

5. GDJE SE ČUVAJU VAŠE PRIVATNE INFORMACIJE

Sve informacije koje nam dostavite putem web stranice pohranjuju se na našim sigurnim serverima koji se nalaze u SAD-u i Velikoj Britaniji. Bilo koja platna transakcija bit će šifrirana pomoću SSL tehnologije; svi se podaci o plaćanju pohranjuju s našim procesorom za plaćanje i nikad se ne pohranjuju na servere "Maharishi Fondacije UK". Gdje smo Vam dali (ili gdje ste odabrali) šifru koja Vam omogućuje pristup određenim dijelovima web stranice, Vi ste odgovorni za njeno čuvanje. Molimo Vas da ne dajete šifru nikome i predlažemo da je često mijenjate.

Nažalost, prijenos podataka putem Interneta nije potpuno siguran. Iako ćemo sve učiniti kako bismo zaštitili Vaše lične podatke, ne možemo jamčiti sigurnost Vaših podataka koji se prenose na web stranicu; bilo koji prijenos je na Vašem vlastitom riziku. Kada primimo Vaše podatke, koristit ćemo stroge postupke i sigurnosna svojstva kako bismo spriječili neovlašteni pristup.

6. PRISTUP I BRISANJE LIČNIH PODATAKA

Svojim ličnim podacima možete pristupiti u bilo kojem trenutku slanjem e-maila na info@meditacija.ba.

Da biste zatražili brisanje vaših ličnih podataka koje imamo u arhivi, pošaljite nam e-mail na info@meditacija.ba.

Odgovorit ćemo na vaš zahtjev u razumnom roku.

7. UPOTREBE INFORMACIJA

Mi koristimo informacije koje imamo o Vama na sljedeće načine:

Da bismo omogućili prikazivanje sadržaja koji pruža web stranica na najučinkovitiji način za Vas i za Vaš računar ili drugi uređaj.

Da bismo Vam pružili informacije, proizvode ili usluge vezane uz "Maharishi Fondacije" koje tražite od nas ili koje smatramo da Vas mogu zanimati, osim ako niste zatražili da ne dajemo te podatke.

Da Vam pružimo komunikaciju sa korisničkom podrškom.

Da bismo izvršili naše obaveze koje proizilaze iz bilo kakvih ugovora između Vas i nas.

Da bismo Vam dozvolili da učestvujete u interaktivnim funkcijama website-a, kada odlučite da to učinite.

Da biste bili obaviješteni o promjenama na Web stranici ili novostima o TM-u.

Da bismo Vam prikazivali naše reklame putem platformi treće strane, kao što su Facebook ili Google, na drugim stranicama i aplikacijama ili preko Vaših uređaja.

Da Vam pružamo SMS usluge.

Također možemo zatražiti od Vas da popunite ankete koje koristimo u istraživačke svrhe, iako ne morate odgovoriti na njih.

Detalji o Vašim posjetima i interakcijama s web stranicom, uključujući, ali ne ograničavajući se na podatke o prometu, podatke o lokaciji, weblogovima i ostalim komunikacijskim podacima, bez obzira da li je to potrebno za naše potrebe za naplatom ili na drugi način i resurse kojima pristupate.

Ne otkrivamo informacije o pojedincima koje je moguće identificirati kompanijama koje upravljaju reklamiranjem u naše ime, ali im možemo poslati kumulativne podatke o našim korisnicima (na primjer, možemo ih obavijestiti da su 500 muškaraca mlađih od 30 godina kliknuli na njihov oglas na bilo kojeg dana). Možemo također koristiti takve skupne informacije da bismo oglašivačima pomogli da dođu do ciljane publike.

8. OBJAVLJIVANJE VAŠIH INFORMACIJA

Možemo otkriti Vaše lične podatke svakom članu 'Maharishi Fondacije'.

Također možemo otkriti Vaše lične podatke trećim stranama u određenim situacijama:

U nekim okolnostima, na temelju Vašeg specifičnog zahtjeva, možda ćemo morati otkriti Vaše lične podatke trećoj strani kako bi mogli pružiti uslugu koju ste zatražili od te strane ili ispunili zahtjev za informacijama od te strane. Primjer toga je SMS usluga. Odgovornost je bilo koje treće strane koju ovlastite da primi podatke, da zaštiti iste u skladu s primjenjivim zakonima, i korištenjem samo za pružanje usluga ili informacija koje ste zatražili.

Ako 'Maharishi Fondacije' pružatelji usluga (poput hostinga, analize tržišta i pružatelja usluga platnog prometa) zahtijevaju ove informacije za pružanje usluga 'Maharishi Fondacije UK'. 'Maharishi Fondacije UK' zahtijeva od svojih pružatelja usluga pristanak na održavanje tajnosti Vaših ličnih podataka.

S trećim stranama, kao što je Facebook, kako bi prikazali oglase "Maharishi Fondacije" na takvim platformama trećih strana.

9. LINKOVI ZA STRANICE TREĆE STRANE

Web stranica može s vremena na vrijeme sadržavati veze na i sa stranice naših partnerskih mreža, oglašivača i podružnica. Ako pratite vezu na bilo koju od ovih vanjskih web stranica, imajte na umu da ove web stranice imaju vlastita pravila o privatnosti i da ne prihvaćamo nikakvu odgovornost ili obavezu za ove web stranice ili njihova pravila. Molimo provjerite ova pravila prije nego što pošaljete bilo kakve lične podatke na ove vanjske web stranice.

10. SOCIAL MEDIA WIDGETS

Naša stranica sadrži karakteristike društvenih mreža, kao što je Facebook Like i widgeti, kao što je "Podijeli" ili interaktivni mini-programi. Ove karakteristike mogu sakupljati Vašu adresu internet protokola, stranicu koju posjećujete ili website, a možete podesiti kolačiće kako biste omogućili ispravno funkcionisanje. Karakteristike društvenih mreža i widgets su postavljene od treće strane ili su direktno postavljene na našoj Web stranici. Vaše interakcije sa ovim karakteristikama su regulisane od strane izjave o privatnosti kompanije koja ih je pružila.

11. KONTAKT

Pitanja, komentari i zahtjevi u vezi s ovim pravilima o zaštiti privatnosti dobrodošli su i trebaju biti upućeni na info@meditacija.ba. Ova Pravila o privatnosti su na snazi i zadnji put su ažurirana 17. oktobra 2017. godine.