Pravni uvjeti korištenja

Cjelokupni sadržaj ovih web stranica zaštićen je autorskim pravima Maharishi Fondacije, osim ako to nije drugačije navedeno.

Ukoliko nije naznačeno drugačije, nijedan dio sadržaja ne može biti prikazan, reproduciran, objavljen, učitan, oglašavan, prenošen ili distribuiran u bilo kojem obliku ili na bilo koji način, elektronski, mehanički, fotokopiranjem, snimanjem ili na bilo koji drugi način bez prethodnog dopuštenja nositelja autorskog prava. Dozvoljava se, samo za Vašu ličnu upotrebu u ne komercijalne svrhe, za prikazivanje sadržaja s računara pomoću softvera HTML preglednika i za skidanje, korištenje i ispis kopija materijala, pod uvjetom da se ne mijenja materijal i da su sva autorska prava i druge obavijesti o vlasništvu sačuvani. Dozvoljava se uključiti linkove na Uniform Resource Locator (URL) dokumenata koji sadrže stranice u drugim HTML dokumentima, pod uvjetom da su svi zaštitni znaci uredno navedeni u takvim poveznicama. Ovdje navedene dozvole ne uključuju pravo na postavljanje sadržaja na bilo kojim drugim web stranicama. Izmjena materijala ili upotreba materijala za bilo koje druge svrhe je kršenje autorskih prava i drugih vlasničkih prava. Upotreba nekih od sadržaja podliježe dodatnim ograničenjima kao što je navedeno.

Fondacija Maharishi tvrdi da su informacije koje se nalaze na ovoj web stranici tačne i pouzdane. Međutim, može doći do pogreške. Stoga se Fondacija Maharishi odriče bilo kakve garancije, bilo koje vrste, bilo eksplicitno ili implicitno, bilo kojeg sadržaja vezano sa ovom web stranicom, uključujući bez ograničenja prodaju ili prakticiranje za bilo koju određenu namjenu. Upiti koji se odnose na zaštitne znakove, autorska prava i druga prava intelektualnog vlasništva koji uređuju sadržaj ove web stranice trebaju biti upućena Maharishi Fondacije.

Cijeli sadržaj autorskih prava © 2018 Fondacija Maharishi. Sva prava zadržana.

® Transcendentalna meditacija, TM, TM-Sidhi program, Napredne tehnike Transcendentalne meditacije, Maharishi, Maharishi Mahesh Yogija su zakonski registrirani zaštitni znakovi za licencu Fondacije Maharishi i korišteni pod licencom.